Za całościowe wykonanie projektu stworzenia naczepy odpowiada spółka Etis Projekt, wchodząca w skład Etis Group – firmy z ponad 20-letnim doświadczeniem w budowie pojazdów specjalistycznych. Firma ta przygotowywała również trzy poprzednie naczepy, które z powodzeniem wykorzystywane są przy szkoleniach Inter Cars, odpowiada też za produkcję mobilnych gigabilboardów, mobilnych telebimów czy agregatów chłodniczych. Podwozie do naczepy wykonane zostało z kolei przez Feber, czołowego polskiego producenta naczep, przyczep i zabudów.
Najmłodszy ShowCar to najnowocześniejszy zestaw, który opuszcza fabrykę Etis Projekt.
Standardowo wyposażony jest on w:
  • rozsuwanie hydraulicznie na boki pozwalające uzyskać powierzchnię użytkową 60 m2 przy całkowicie płaskiej podłodze po rozłożeniu;
  • automatycznie otwierane drzwi boczne, które po rozłożeniu tworzą schody;
  • bezprzewodowe sterowanie każdą funkcją układu hydrauliki siłowej;
  • najnowszej generacji system klimatyzacji;
  • efektywny system ogrzewania;
  • niezależne zasilanie prądowe (nowoczesny generator prądu zainstalowany pod podwoziem naczepy);
  • system prądowy pozwalający na zasilanie zarówno z generatora prądu, jak i ze źródeł zewnętrznych;
  • układ wod-kan., ciepłą i zimną wodę z systemem filtracji.
Po raz pierwszy na pokładzie ShowCar zainstalowany został najnowszej generacji 86-calowy  ekran (200 cm x 100 cm) z funkcją dotykową, który może służyć również jako tablica multimedialna z rozszerzeniem o funkcje interaktywne. Użytkownicy mają do dyspozycji 20 punktów dotykowych i zintegrowane oprogramowanie Note, umożliwiające wprowadzanie notatek na plikach otworzonych bezpośrednio z nośnika USB. Panel umożliwia również odtwarzanie (bez konieczności podłączenia do komputera) prezentacji, plików wideo, zdjęć, slajdów i plików tekstowych. Matryca IPS w rozdzielczości 4K UHD (3840 x 2160) gwarantuje doskonałe kąty widzenia, wysoką jasność i nasycone, żywe kolory, a powłoka antyrefleksyjna dodatkowo zapobiega odbijaniu się światła od ekranu.
ShowCar-naczepa_02.jpgShowCar-naczepa_06.jpgShowCar-naczepa_04.jpgShowCar-naczepa_01.jpgShowCar-naczepa_05.JPGShowCar-naczepa_03.jpgShowCar-naczepa_07.jpgShowCar-naczepa_08.jpg
Całość multimediów można zasilać w różnych konfiguracjach sygnałowych poprzez zainstalowany dodatkowy zewnętrzny panel przyłączeniowy. W pojeździe zostały przygotowane nowoczesne stanowiska  do systemu VR lub zamiennie inne aktywności np. symulatory jazdy. Dodatkowo zostało zainstalowane 6 stanowisk multimedialnych (infokioski) do zapoznania się z najnowsza ofertą firmy Inter Cars.
Wnętrze zostało wykonane z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Prezentowane grafiki wewnętrzne wielkoformatowe to najnowszy system bezszwowy do grafik Backlight z podświetlaniem LED. Oświetlenie wnętrza zostało wykonane w 100 % w oparciu o sufitowe panele LED, a za nagłośnienie odpowiada system dwudrożnych głośników sufitowych rozłożonych równomiernie po całym wnętrzu. W naczepie znajduje się również Coffee Corner – miejsce przeznaczone na spotkania biznesowe.
Zabudowa dołu naczepy wykonana została z aerodynamicznymi elementami frontowymi, podnoszącymi walory wizualne i zmniejszającymi opory powietrza naczepy. Całość dolnej zabudowy jest wyposażona w elementy dekoracyjne ze stali nierdzewnej w wykończeniu wysoki połysk w celu zintegrowania wizualnego naczepy z amerykańskim ciągnikiem siodłowym. Oświetlenie zewnętrzne drogowe wraz z efektownym światłem obrysowym po długich bokach naczepy zostało wykonane w 100 % w technologii LED.

Nowa naczepa ShowCar wchodzi do gry.pdf

ShowCar-naczepa_05.JPG

ShowCar-naczepa_03.jpg