Wrzesień pod znakiem szkoleń w Inter Cars

52 szkolenia dla rynku osobowego i 30 poświęconych na spotkania z mechanikami specjalizującymi się w naprawach samochodów użytkowych. Wrześniowe szkolenia Inter Cars to, jak zawsze, solidna dawka wiedzy przekazana w przystępny sposób w różnych lokalizacjach w całej Polsce.

Szkolenia osobowe

Przez cały wrzesień Inter Cars zaprasza na szkolenia ShowCar, które tradycyjnie odbywać się będą w mobilnych ciężarówkach szkoleniowych. Pierwsze z nich już od 4 września w Kraśniku i Toruniu. Przez cztery dni uczestnicy zapoznają się m.in. z budową, wymianą i regulacją elementów układu rozrządu, poznają specyfikę bezpośrednich wtrysków benzyny od Boscha czy filtry DPF we współczesnych pojazdach osobowych. W tym miesiącu ShowCar zawita jeszcze do Białej Podlaskiej, gdzie zaplanowano m.in. szkolenia z oscyloskopu Pico, układów aktywnych zawieszeń czy układów elektrycznych silnika.
Wszystkie szkolenia w ramach ShowCar są oczywiście bezpłatne. Poza nimi Inter Cars przygotował we wrześniu pakiet dodatkowych, również darmowych warsztatów, m.in.
z serwisu, konserwacji i naprawy nowoczesnych układów hamulcowych (w Gdyni), z systemu klimatyzacji samochodowej (wspólnie z Delphi w Swarzędzu) czy wespół z Contitech – z budowy, wymiany i regulacji elementów układu rozrządu (w Czosnowie i Nowym Targu).
Tradycyjnie Inter Cars przygotował zestaw szkoleń zarówno technicznych, produktowych, jak i biznesowych. Wiele z nich zorganizowanych zostanie wspólnie z partnerami dystrybutora, poza powyższymi, z Magneti Marelli, Schaefflerem i Nissens. Szkolenia odbędą się w różnych częściach Polski, m.in. w Łodzi, Pile, Szczecinie, Lublinie, Bełchatowie, Zielonej Górze, Łomży i Wrocławiu.

Szkolenia ciężarowe

We wrześniu Inter Cars przygotował dla swoich klientów aż trzy spotkania w ramach ShowTruck. W dniach 4-7 września szkoleniowa ciężarówka odwiedzi Rzeszów, dokładnie tydzień później będzie stacjonowała w Pruszczu Gdańskim, a w trzecim tygodniu września zawita do Włocławka. Podczas spotkań tych uczestnicy dowiedzą się m.in. o czujnikach stosowanych w pojazdach ciężarowych, turbodoładowaniu silników spalinowych, zwalniaczach firmy ZF czy o podstawowych funkcjach i zastosowaniu oscyloskopu Pico.
Poza bezpłatnymi szkoleniami w ramach ShowTruck, w najbliższych tygodniach Inter Cars zaprasza uczestników na serię szkoleń w zakresie oceny stanu technicznego i napraw opon os-dost 4x4. Całodniowe warsztaty odbędą się w Pile, Czosnowie, Szczecinie, Lublinie, Łodzi, Bełchatowie, Zielonej Górze i Wrocławiu.

Pełna lista wrześniowych szkoleń wraz z informacją prasową znajduje się w załączniku.

Wrzesień pod znakiem szkoleń w Inter Cars.docx

docx | 2,22 MB