Klienci Inter Cars obecni na ZF Aftermarket Tech Adventure 2018

Klienci Inter Cars obecni na ZF Aftermarket Tech Adventure 2018

Dwa dni przepełnione emocjami, wiedzą i niezwykle inspirującymi rozmowami – tak w skrócie można podsumować ZF Aftermarket Tech Adventure 2018. Na wydarzeniu obecni byli również klienci Inter Cars, którzy pojechali tam na zaproszenie dystrybutora.

Dzień 1

Miejscem, które organizatorzy wybrali na destynację tego fantastycznego wydarzenia był niedawno oddany do użytku Tor Modlin. Jak się okazało, podwarszawski obiekt idealnie sprawdził się jako centrum całego przedsięwzięcia, które podzielone zostało na dwa dni pełne emocji.

Jesteśmy obecni na nowoczesnym Torze Modlin, gdzie wspólnie z przedstawicielami branży warsztatowej nie tylko kształcimy się w zakresie produktów firmy ZF Aftermarket, która jest właścicielem marek LEMFÖRDER, SACHS i TRW, ale również prezentujemy nowe rozwiązania, które z pewnością będą przydatne w ich codziennej pracy. Dodatkowo zapewniamy niezapomniane emocje podczas jazd na torze i w terenie

mówił Tomasz Pędzikiewicz, Marketing Manager ZF Aftermarket

I tak tuż po zjedzeniu śniadania, wszyscy obecni goście po podzieleniu na grupy udali się na poszczególne stanowiska, aby jak najpełniej wykorzystać spędzony tam czas. Trzeba przyznać, że ilość atrakcji i sposób ich zorganizowania zasługują na spory podziw. Prezentacje niespodziewanych sytuacji na drodze, pokazy testowe produktów, wykłady techniczne – wszystko to miało na celu pomóc zrozumieć uczestnikom, za pomocą doznań empirycznych, jak istotne jest używanie w ich pracy produktów, które później przekładają się na bezpieczeństwo klientów.

Zwieńczeniem pierwszego dnia była wieczorna kolacja, na której obecny był ambasador ZF Aftermarket, Adam Małysz. Zgromadzeni goście z przejęciem słuchali opowieści polskiego skoczka, który opowiadał o swoich przeżyciach – zarówno, kiedy siadał na belce na szczycie skoczni, jak i z czasów, kiedy ścigał się w rajdzie Dakar. Nie brakowało również pytań od publiczności, która ciekawa była wielu szczegółów dotyczących kariery mistrza.

Dzień 2

Drugiego dnia organizatorzy postanowili jeszcze mocniej doświadczyć uczestników wydarzenia i przygotowali dla nich dwie atrakcje, które śmiało można określić jako esencje miłości do motoryzacji. Pierwszą był rajd off-roadowy, podczas którego goście mieli za zadanie odszukać artefakt jednego z legendarnych pracowników ZF Aftermarket. Po jego zakończeniu i zjedzeniu wspólnego obiadu przyszła pora na weryfikację umiejętności ścigania się na torze. Do dyspozycji zgromadzonych były VW Sirocco, które podkręcone zostały do 300KM i dostosowane do jazdy po torze.

Obecność na tym wydarzeniu i możliwość doświadczenia wszystkich tych atrakcji, to naprawdę fantastyczna sprawa. Wszystko zostało zaplanowane i zorganizowane w jak najdrobniejszym szczególe. Jestem pod ogromnym wrażeniem i na długo zapamiętam ten wyjazd

mówił Krzysztof Łopato, reprezentujący Topline Mechanics z Zielonej Góry, który przyjechał do Modlina na zaproszenie Inter Cars.

Tuż po rozdaniu nagród i dyplomów wszyscy rozjechali się w fantastycznych nastrojach, zapewniając, że ZF Aftermarket Tech Adventure 2018 zapamiętają jako naprawdę niezwykłe wydarzenie.