Inter Cars zgarnia SAP Innovation Award 2018

Grupa Inter Cars nie zwalnia tempa. Rynkowy lider po raz kolejny został doceniony przez specjalistów, którzy tym razem postanowili wyróżnić firmę w kwestii wdrożeń najnowszych systemów informatycznych i przyznać jej SAP Innovation Award 2018.

Z wyróżnionego systemu będą korzystać pracownicy ponad 100 tys. warsztatów w 16 krajach. Wyróżniony system to nowoczesne rozwiązanie sprzedażowe, które stanowi dla firmy narzędzie do wspierania ekspansji na rynkach zagranicznych.

Uruchomienie nowej platformy e-commerce zamyka ważny etap na drodze cyfrowej transformacji naszego biznesu. Narzędzie to realnie usprawnia działania pracowników warsztatów oraz sprzedawców w zagranicznych filiach Inter Cars, pozwalając im na szybkie wyszukanie właściwej części oraz uzyskanie informacji, na kiedy będzie ona dostępna. Dzięki temu wzmacniamy partnerstwa z warsztatami i możemy optymalizować proces składania zamówień. Zapewnia nam to istotną przewagę konkurencyjną, która powinna się przełożyć się na umocnienie naszej pozycji na rynku europejskim.

Maciej Oleksowicz, prezes zarządu Inter Cars SA

Zbudowane razem z firmą e-point rozwiązanie jest największym projektem SAP Hybris Commerce Cloud w Europie. W nadchodzących miesiącach system będzie wdrażany w kolejnych spółkach należących do grupy, równolegle z działającymi i cieszącymi się zaufaniem klientów rozwiązaniami sprzedażowymi. Na jesień 2018-tego roku planowane jest udostępnienie w formie pilotażu mobilnej wersji systemu dla klientów warsztatów w Polsce.
Nagroda została odebrana przez Tomasza Skórskiego, Digital Products Development Managera z  Inter Cars SA, który wraz z Momchilem Kovachevem i Sylwią Cicholską odpowiedzialny był za nadzór prac nad systemem.

Ceremonia miała miejsce podczas konferencji „SAP NOW – Inteligentna Organizacja”, która odbyła się pod koniec kwietnia w Warszawie. Jest to jedno z najważniejszych wydarzeń branżowych w Polsce, które łączy w sobie kompletne portfolio rozwiązań, technologii i innowacji SAP.
Oprócz Inter Cars wyróżnione zostały także firmy, jak Żabka, Kross, Polkomtel, Grupa Tauron, Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad oraz GTV.

Inter Cars zgarnia SAP Innovation Award 2018_03.jpg

Inter Cars zgarnia SAP Innovation Award 2018_01.jpg