Mistrzostwa Kadry BHP. Weź udział i zgarnij nagrody!

Już po raz czwarty specjaliści i pasjonaci tematyki bhp mają okazję zawalczyć o atrakcyjne nagrody i tytuł Mistrza. Aby wziąć udział w konkursie należy do 25 maja wypełnić test online.

Mistrzostwa Kadry BHP, organizowane przez Koalicję Bezpieczni w Pracy, to największe ogólnopolskie zawody związane z bezpieczeństwem i higieną pracy. W poprzedniej edycji do testu przystąpiło ponad 1400 osób, które łącznie poświęciły 39 godzin na odpowiedzi na pytania konkursowe. Najlepsi z nich stanęli do walki o zaszczytny tytuł Mistrza Kadry BHP oraz wartościowe nagrody.

Cieszymy się, że Mistrzostwa Kadry BHP z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem, co przekłada się bezpośrednio na popularyzację zagadnień związanych z bezpieczeństwem w polskich firmach. Od specjalistów zajmujących się bhp wymaga się podnoszenia swoich kwalifikacji i ciągłego aktualizowania wiedzy. Mistrzostwa Kadry BHP są doskonałą okazją, aby to zrobić.

Andrzej Smółko, Przewodniczący Koalicji Bezpieczni w Pracy, Prezes CWS-boco Polska

Konkurs składa się z dwóch etapów. Pierwszy trwa od 7 do 25 maja 2018 roku. 50 najlepszych osób przystąpi do kolejnego testu w dniach 7-10 czerwca. Tegorocznego zwycięzcę poznamy 21 czerwca 2018 roku na Gali IV edycji Mistrzostw Kadry BHP. Laureaci otrzymają nagrody rzeczowe, takie jak smartfon, tablet, kamera GoPro oraz bony i vouchery na szkolenia i wydarzenia branżowe o łącznej wartości 15 tys. złotych. Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwa Komisja Konkursowa, w skład której wchodzą przedstawiciele Koalicjantów i Partnerów inicjatywy.

Chcemy popularyzować ideę bezpieczeństwa w pracy, dlatego zależy nam na jak największej liczbie uczestników. W pierwszym etapie w porównaniu do ubiegłorocznej edycji zrezygnowaliśmy z punktacji ujemnej za nieprawidłowe odpowiedzi. Test jest również nieco łatwiejszy. 50 osób z najwyższą liczbą punktów ponownie stanie w szranki w drugim etapie, który będzie wymagał już bardziej specjalistycznej wiedzy, większego doświadczenia oraz umiejętności analizy skomplikowanych zagadnień praktycznych.

Marek Maszewski, Dyrektor Działu Nadzoru SEKA S.A. i przewodniczący Komisji Konkursowej.

Konkursowi patronują najważniejsze instytucje państwowe i media branżowe związane z bezpieczeństwem i higieną pracy. Wśród nich znajduje się Urząd Dozoru Technicznego, Państwowa Inspekcja Pracy, Centralny Instytut Ochrony Pracy – Państwowy Instytut Badawczy, Pracodawcy RP, Konfederacja Lewiatan, Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie i fundacja Forani. Partnerem Mistrzostw jest firma MOVIDA, organizator specjalistycznych konferencji dla profesjonalistów.

Pierwszy etap trwa od 7 do 25 maja 2018 roku. Więcej informacji na temat Mistrzostw można znaleźć tutaj: http://bezpieczniwpracy.pl/mistrzostwa-kadry-bhp-2018/

Informacje na temat Koalicji Bezpieczni w Pracy dostępne są tutaj: www.bezpieczniwpracy.pl.

Koalicja Bezpieczni w Pracy zawiązana została z inicjatywy firm CWS-boco Polska, PW Krystian, LafargeHolcim oraz TenCate Protective Fabrics w 2014 roku, w celu promowania kultury bezpieczeństwa w miejscu pracy wśród pracowników i pracodawców. W 2015 roku do grona Koalicjantów dołączyła firma SEKA S.A., 2017 firma Inter Cars, a w 2018 DHL w Polsce, reprezentowany przez trzy dywizje: DHL Express, DHL Parcel i DHL Supply Chain. Cel Koalicji realizowany jest poprzez działalność edukacyjną na temat obowiązujących norm i procedur oraz pokazywanie dobrych praktyk oraz informowanie o korzyściach wynikających z wdrażania wysokich standardów bezpieczeństwa w miejscu pracy.

Mistrzostwa Kadry BHP.JPG

Mistrzostwa Kadry BHP. Weź udział i zgarnij nagrody!.pdf