Dekoder VIN – nowość w Katalogu Online

W Katalogu Online, aplikacji Inter Cars wspierającej komunikację z odbiorcami hurtowymi, jest już dostępny Dekoder VIN. To ogromne ułatwienie dla klientów.

Aktualnie w bazie danych znajduje się ponad 70% pojazdów. Numer VIN można wpisać w widoku głównym, w katalogu pojazdów osobowych i ciężarowych lub przy pomocy widoku dostępnego po naciśnięciu kafelka VIN. Numer VIN zeskanować można także bezpośrednio z dowodu rejestracyjnego przy pomocy skanera 2D lub kamerki internetowej o odpowiedniej jakości (najlepiej z funkcją autofocus).

W wyszukiwaniu wg VIN działa również historia wyszukiwania, a także „Dodawanie do ulubionych” wybranego numeru VIN. Po poprawnym zdekodowaniu numeru VIN, system wyświetli drzewo grup towarowych. Podobnie jak w innych miejscach programu, również tutaj działa przydatna funkcja polegająca na wyszukiwaniu znak po znaku. Ułatwia to znalezienie odpowiedniej grupy towarowej.
W tym miejscu dostępna jest także zakładka „Grafika”, pozwalająca wyświetlić większość dostępnych grafik wg innych kategorii: Po wybraniu interesującej grafiki (dla wygody można ją powiększyć w osobnym oknie) wskazujemy interesujące nas elementy. Poniżej grafiki pojawią się ich numery OE, natomiast w oknie głównym towary powiązane po kodach OE z towarami Inter Cars SA.

Dekoder VIN.jpg

Dekoder VIN – nowość w Katalogu Online.pdf