Inter Cars wspiera Pierwszopomocni na drodze

Grupa Inter Cars została jednym z partnerów akcji Pierwszopomocni na drodze - projektu mającego na celu promocję bezpiecznej i efektywnej jazdy wśród kierowców zawodowych. Pierwsze wydarzenia już w drugiej połowie kwietnia bieżącego roku.

Pierwszopomocni na drodze to cykl szkoleń, seminariów, konferencji i spotkań branżowych na terenie całego kraju, m.in. w  Centrum Szkoleniowym w Zakroczymiu oraz w jednej z filii Q-Service Truck, a także na wybranych Miejscach Obsługi Pasażerów (MOP). Od kwietnia aż do listopada Grupa ANG wspólnie z partnerami akcji, m.in. z Inter Cars, zamierza prowadzić aktywną edukację ukierunkowaną na profesjonalistów z branży transportowej i logistycznej, głównie dla kierowców firm transportowych, logistyków i menagerów.

W trakcie całej akcji organizatorzy planują przeszkolić ponad 300 kierowców z udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej, a najlepszym z nich chcieliby zaproponować głębszą współpracę, celem której byłoby stworzenie pierwszej w kraju grupy kierowców ratowników, zarówno w transporcie krajowym, jak i międzynarodowym. Narzędziem umożliwiającym kompleksowe szkolenia będzie najnowszy pojazd wyposażony w nowoczesny, specjalistyczny sprzęt ratowniczy. Akcja uświadamiająca jest potrzebna, bo według rankingu European Transport Safety Council na polskich drogach ginie najwięcej osób w Europie. W 2016 roku śmierć na skutek wypadków komunikacyjnych poniosły aż 3026 osoby, a straty spowodowane wypadkami wyniosły 110 milionów zł dziennie.
W ramach akcji Pierwszopomocni na drodze dwa wydarzenia będą współorganizowane przez Inter Cars. Pierwsze z nich to zaplanowany na 18 maja event Safety Day w Centrum Szkoleniowym w Zakroczymiu, drugie to spotkanie w warsztacie Q-Service Truck w dniu 7 września. Inter Cars wspierać będzie ponadto akcję na każdym jej etapie i we wszystkich pozostałych lokalizacjach, aktywnie uczestniczyć będzie też we wszystkich szkoleniach mających odbyć się na MOP-ach. Pierwsze z nich 22 czerwca na MOP III Brwinów, cała akcja zakończy się ostatniego dnia wakacji w tym samym miejscu.

Pełny harmonogram szkoleń w Miejscach Obsługi Pasażerów (MOP):

- 22 czerwca, MOP III Brwinów A2 (kierunek Warszawa)
- 29 czerwca, MOP II Krzyżanów Zachód A1 (kierunek Katowice)
- 6 lipca, MOP III Oleśnica Mała A4 (kierunek Wrocław)
- 13 lipca, MOP III Oleśnica Mała A4 (kierunek Wrocław)
- 20 lipca MOP II Rudka A4 (kierunek Kraków)
- 27 lipca MOP II Rudka A4 (kierunek Kraków)
- 3 sierpnia, MOP II Krzyżanów Zachód A1 (kierunek Katowice)
- 10 sierpnia, MOP II Krzyżanów Zachód A1 (kierunek Katowice)
- 24 sierpnia, MOP III Brwinów A2 (kierunek Warszawa)
- 31 sierpnia, MOP III Brwinów A2 (kierunek Warszawa)

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni_00.jpg

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni.pdf

pierwszopomocni_logo.jpg

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni_02.jpg

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni_01.jpg

Bandzior zmienia barwy i nabiera mocy

temu

Nissan Skyline to ikona japońskiej motoryzacji, która znakomicie zniosła próbę czasu i dziś z powodzeniem wykorzystywana jest jako baza do produkcji driftowozów. Doskonałe właściwości jezdne tego modelu sprawiają, że wybiera go światowa elita tego sportu. Wśród nich jest Bartosz Ostałowski, którego popularny „Bandzior” zyskał nowe barwy i podzespoły.
Jakub Koncewicz zwycięzcą polskiego finału Young Car Mechanic

temu

Poznaliśmy trzech zawodników, którzy podczas poznańskich targów Motor Show wykazali się największą wiedzą i najsprawniej usuwali usterki w samochodach, zapewniając sobie tym samym przepustkę do wielkiego międzynarodowego finału Young Car Mechanic. Trójka, która reprezentować będzie Polskę w międzynarodowym finale to Jakub Koncewicz, Paweł Smolaga i Bartłomiej Januszewski. Finał zawodów stał na bardzo wysokim poziomie, a jego uczestników dopingował i wspierał m.in. Bartek Ostałowski.
Bartek Ostałowski został ambasadorem Inter Cars

temu

Inter Cars, największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej, pogłębia dotychczasową współpracę z Bartkiem Ostałowskim. Drifter będzie twarzą nadchodzących kampanii polskiej firmy.
Szkolenia Inter Cars w kwietniu

temu

Ponad 40 szkoleń przeznaczonych zarówno dla mechaników naprawiających auta osobowe, jak i dla specjalistów od pojazdów ciężarowych przygotował na kwiecień Dział Szkoleń Inter Cars.

Vaden w ofercie Inter Cars

Czołowy producent sprężarek oraz części do ich napraw, firma Vaden Original, systematycznie rozszerza działalność na europejskich rynkach. W Polsce oficjalnym dystrybutorem marki jest Inter Cars.