Szkolenia Inter Cars w kwietniu

Ponad 40 szkoleń przeznaczonych zarówno dla mechaników naprawiających auta osobowe, jak i dla specjalistów od pojazdów ciężarowych przygotował na kwiecień Dział Szkoleń Inter Cars.

Szkolenia osobowe

Trzydzieści dni i aż 36 szkoleń przeznaczonych wyłącznie dla mechaników specjalizujących się w naprawach samochodów osobowych. W zestawieniu tym szkolenia techniczne, produktowe i biznesowe oraz cykl warsztatów organizowanych w ramach akcji ShowCar. Uczestnicy mogą wziąć udział zarówno w szkoleniach płatnych, jak i takich, w których uczestnictwo jest całkowicie darmowe. Jedną z ciekawszych kwietniowych propozycji będzie szkolenie skierowane wyłączne do kobiet, które z okazji swego niedawnego święta, mogły wykupić udział w szkoleniu „Płeć Piękna w warsztacie - zarządzanie serwisem samochodowym” na preferencyjnych warunkach. Będzie to szkolenie biznesowe zorganizowane w Czosnowie, dwa dni później podobne warsztaty będą miały miejsce we Wrocławiu. W kwietniu Inter Cars zaplanowało ponadto trzy szkolenia produktowe – KYB – w Żarach, Swarzędzu i Radomsku.

Gros wiosennych spotkań z mechanikami i pracownikami warsztatów to szkolenia techniczne. Te będą miały miejsce w wielu zakątkach Polski, m.in. w Piekarach Śląskich, Dolsku, Łomży, Zamościu, Siedlcach, Szczecinie, Wrocławiu oraz Olsztynie i odbywać się będą pod okiem specjalistów nie tylko z Inter Cars, ale też z firm szkolących z Delphi, Varty, Boscha, Schaefflera czy Magneti Marelli. Wreszcie oddzielną kategorię stanowią szkolenia, które będą miały miejsce w ramach ShowCar. W kwietniu szkoleniowa ciężarówka Inter Cars odwiedzi m.in. Jarocin (10-13 kwietnia).

Szkolenia ciężarowe

Kwietniowe szkolenia Inter Cars dedykowane rynkowi ciężarowemu to przede wszystkim ShowTruck, czyli mobilna ciężarówka, która od marca aż do listopada jeździ po całej Polsce szkoląc mechaników zarówno od teoretycznej, jak i przede wszystkim praktycznej strony.

W tym miesiącu zatrzyma się ona m.in. w Cieszynie, w którym stacjonować będzie w dniach 10-13 kwietnia. W terminie tym zaplanowano aż sześć intensywnych szkoleń m.in. z układów oczyszczania spalin Euro 6, nowych czujników stosowanych w pojazdach ciężarowych oraz z systemów oczyszczania spalin i filtracji w pojazdach ciężarowych.

Pełna lista szkoleń wraz z informacją prasową znajduje się w załączniku.

Szkolenia Kwiecien.docx

docx | 2,16 MB

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni na drodze

temu

Grupa Inter Cars została jednym z partnerów akcji Pierwszopomocni na drodze - projektu mającego na celu promocję bezpiecznej i efektywnej jazdy wśród kierowców zawodowych. Pierwsze wydarzenia już w drugiej połowie kwietnia bieżącego roku.
Bandzior zmienia barwy i nabiera mocy

temu

Nissan Skyline to ikona japońskiej motoryzacji, która znakomicie zniosła próbę czasu i dziś z powodzeniem wykorzystywana jest jako baza do produkcji driftowozów. Doskonałe właściwości jezdne tego modelu sprawiają, że wybiera go światowa elita tego sportu. Wśród nich jest Bartosz Ostałowski, którego popularny „Bandzior” zyskał nowe barwy i podzespoły.
Jakub Koncewicz zwycięzcą polskiego finału Young Car Mechanic

temu

Poznaliśmy trzech zawodników, którzy podczas poznańskich targów Motor Show wykazali się największą wiedzą i najsprawniej usuwali usterki w samochodach, zapewniając sobie tym samym przepustkę do wielkiego międzynarodowego finału Young Car Mechanic. Trójka, która reprezentować będzie Polskę w międzynarodowym finale to Jakub Koncewicz, Paweł Smolaga i Bartłomiej Januszewski. Finał zawodów stał na bardzo wysokim poziomie, a jego uczestników dopingował i wspierał m.in. Bartek Ostałowski.
Bartek Ostałowski został ambasadorem Inter Cars

temu

Inter Cars, największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej, pogłębia dotychczasową współpracę z Bartkiem Ostałowskim. Drifter będzie twarzą nadchodzących kampanii polskiej firmy.

Rewolucyjne czterofunkcyjne lampy pozycyjne

Nowości wprost od firmy WAŚ, innowacyjne produkty, które już wkrótce będą miały swoją premierę nie tylko na polskim, ale i europejskim rynku. Wszystkie dostępne będą dla klientów Inter Cars.