75 numer Wiadomości IC już dostępny!

Dobra wiadomość dla wszystkich entuzjastów i sympatyków magazynu Wiadomości IC – nowy, 75. numer jest już dostępny dla czytelników. Jego papierowe wydanie niedługo zostanie doręczone do klientów Inter Cars w całej Polsce. Można zapoznać się z nim również w wersji elektronicznej.

W środku najnowszego wydania pisma Wiadomości IC tradycyjnie nie brakuje informacji o nowościach w asortymencie firmy oraz artykułów, przygotowanych przez ekspertów Inter Cars, w których znaleźć można porady dla warsztatowców. Przeczytać można również o kilku istotnych wydarzeniach, które miały miejsce w życiu spółki.

W tym wydaniu czytelnicy znaleźć mogą bardzo ciekawą i inspirującą rozmowę redaktor naczelnej, Joanny Król, z Bartkiem Ostałowskim, drifterem, który steruje samochód za pomocą swoich stóp. Z kolei w Turbo Wywiadzie przeczytać można odpowiedzi, których udzieliła Karolina Pilarczyk.

Oprócz tego w najnowszym numerze zamieszczono przydatne informacje na temat narzędzi ułatwiających pracę właścicielom i pracownikom warsztatów samochodowych, jak np. stale rozwijany Katalog Online czy program BioService. Sporo miejsca poświęcono także programowi Młode Kadry i rywalizacji w konkursie Young Car Mechanic, który w kwietniu podczas Motor Show w Poznaniu będzie miał swój finał krajowy.

Nowy numer Wiadomości w najbliższych dniach trafi klientów Inter Cars w całej Polsce. E-wydanie znaleźć można pod linkiem: https://issuu.com/intercars/docs/w75_issuu

W75.png

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni na drodze

temu

Grupa Inter Cars została jednym z partnerów akcji Pierwszopomocni na drodze - projektu mającego na celu promocję bezpiecznej i efektywnej jazdy wśród kierowców zawodowych. Pierwsze wydarzenia już w drugiej połowie kwietnia bieżącego roku.
Bandzior zmienia barwy i nabiera mocy

temu

Nissan Skyline to ikona japońskiej motoryzacji, która znakomicie zniosła próbę czasu i dziś z powodzeniem wykorzystywana jest jako baza do produkcji driftowozów. Doskonałe właściwości jezdne tego modelu sprawiają, że wybiera go światowa elita tego sportu. Wśród nich jest Bartosz Ostałowski, którego popularny „Bandzior” zyskał nowe barwy i podzespoły.
Jakub Koncewicz zwycięzcą polskiego finału Young Car Mechanic

temu

Poznaliśmy trzech zawodników, którzy podczas poznańskich targów Motor Show wykazali się największą wiedzą i najsprawniej usuwali usterki w samochodach, zapewniając sobie tym samym przepustkę do wielkiego międzynarodowego finału Young Car Mechanic. Trójka, która reprezentować będzie Polskę w międzynarodowym finale to Jakub Koncewicz, Paweł Smolaga i Bartłomiej Januszewski. Finał zawodów stał na bardzo wysokim poziomie, a jego uczestników dopingował i wspierał m.in. Bartek Ostałowski.
Bartek Ostałowski został ambasadorem Inter Cars

temu

Inter Cars, największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej, pogłębia dotychczasową współpracę z Bartkiem Ostałowskim. Drifter będzie twarzą nadchodzących kampanii polskiej firmy.

Inter Cars SA stawia na rozwój segmentu motocyklowego

Firma Inter Cars SA w skład której wchodzi marka Inter Motors - pierwsza i największa sieć sklepów motocyklowych w Polsce, postanowiła ukierunkować swoją działalność motocyklową. Wynikiem tego jest rebranding dotychczasowej marki Inter Motors, która z początkiem marca przekształca się w I’M Inter Motors. Zmiana widoczna będzie nie tylko w sklepach z odmienioną identyfikacją wizualną, ale również w rozwoju e-commerce oraz szeregu działań mających na celu propagowanie kultury motocyklowej.