Bartek Ostałowski odwiedzi uczniów w Białymstoku

Bartek Ostałowski to niezwykły kierowca sportowy, którego historia pokazuje, że determinacja i pasja, pomimo trudności, mogą przeistoczyć się w sukces. Już we wrześniu ambasador Inter Cars, w ramach programu „Młode Kadry” będzie starał się zarazić tą ideą uczniów jednej ze szkół w Białymstoku.

Bartek Ostałowski jest prawdopodobnie jednym kierowcą sportowym, który swój pojazd prowadzi bez użycia rąk. Drifter jest żywym przykładem na to, że pomimo przeciwności losu, prawdziwa pasja i upór mogą doprowadzić do osiągnięcia życiowych sukcesów. To właśnie tę ideę ambasador Inter Cars będzie starał się przekazać uczniom zespołu szkół mechanicznych centrum kształcenia praktycznego nr 2 im. św. Józefa w Białymstoku.

Bardzo cieszę się, że będę mógł wziąć udział w spotkaniu w ramach projektu „Młode Kadry” Inter Cars. To ważne, aby wspierać młodych mechaników - wiem o tym z własnego doświadczenia. nadzieję, że spotkanie będzie dla uczniów wskazówką, że pasja i osobiste zaangażowanie jest kluczem do sukcesu zawodowego

mówi Bartosz Ostałowski

Bartek spotka się z uczniami tej szkoły już 10 września. Młodzi adepci naprawy samochodów oprócz inspirującej rozmowy będą mieli okazję zobaczyć pokaz umiejętności driftera, a ci będą mogli nawet usiąść obok niego w czasie przejazdu.

Spotkanie zorganizowane zostanie w ramach programu „Młode Kadry”, organizowanego przez Inter Cars SA. Polega on na współpracy ze szkołami m.in. poprzez wyposażenie placówek w nowoczesny sprzęt do naprawy i diagnostyki usterek w samochodach. Dostarcza także wiedzę niezbędną do kształcenia przyszłych mechaników. Przez wielu inicjatywa ta określana jest mianem „zawodowej trampoliny”, która młodym ludziom ma ułatwić start i wejście w zawodowe życie. Program wspiera m.in. olimpiady wiedzy, praktyki i staże dla najlepszych uczniów.

Bartek Ostałowski.jpg

Debiutancki występ Bartka Ostałowskiego w Rydze

temu

W pierwszy weekend sierpnia Ostałowski zadebiutował na torze Bikernieki w Rydze. Zmagania na Łotwie były 3. rundą ligi Drift Masters European Championship. Ambasador Inter Cars walczył tam z najlepszymi drifterami w Europie!
Intensywny lipiec Bartka Ostałowskiego

temu

Przed Bartkiem Ostałowskim bardzo wymagający początek wakacji. W lipcu ambasador Inter Cars wystartuje m.in. w trzeciej rundzie Driftingowych Mistrzostw Polski na torze w Słomczynie, weźmie udział w Tuning Zras w Svidniku oraz w Lo-Stark SpeedLand w Krośnie.
„Bandzior” startuje w Kielcach i na Węgrzech

temu

Przed Bartoszem Ostałowskim wytężony okres startowy. Już w najbliższy weekend (15-16 czerwca) driftera i jego samochód, „Bandziora”, czeka start w drugiej rundzie tegorocznych Driftingowych Mistrzostw Polski w Kielcach. Z kolei tydzień później ambasador Inter Cars weźmie udział w drugiej rundzie Drift Masters Grand Prix, która rozegrana zostanie na Trackwood, w węgierskim Máriapócsu (22-23 czerwca).
Przełamać bariery! Fundacja Mimo wszystko z Bartkiem Ostałowskim

temu

10 czerwca na krakowskim Rynku odbędzie się spektakularny koncert „Każdy jest komuś potrzebny” organizowany przez Fundację Anny Dymnej – Mimo wszystko. Jednym z gości wydarzenia będzie ambasador Inter Cars, Bartosz Ostałowski.