Inter Cars razy 250!

W Gorzowie Wielkopolskim rozpoczęła działalność kolejna filia Inter Cars. Jest to placówka stricte motocyklowa i jednocześnie 250 filia największego dystrybutora części zamiennych do samochodów i motocykli w Polsce!

Inter Cars nie zwalnia tempa i konsekwentnie poszerza liczbę swoich filii w Polsce. W rekordowym 2016 roku firma otworzyła blisko czterdzieści nowych placówek, co było znacznym poprawieniem poprzednich najlepszych osiągnięć – w 2007 i 2008 roku otworzono bowiem w całym kraju po osiemnaście nowych punktów.
Dwieście pięćdziesiąta polska filia Inter Cars to placówka w Gorzowie Wielkopolskim, która rozpoczęła sprzedaż 8 czerwca 2018 roku. W asortymencie punktu znajdują się wyłącznie części motocyklowe – odzież i akcesoria, części zamienne oraz motocykle i skutery. Filia otwarta została  pod szyldem I’M Inter Motors, specjalizującym się w sprzedaży detalicznej, ale też propagującym kulturę motocyklową, bezpieczeństwo na drodze oraz wspierającym pasjonatów jednośladów na wielu innych płaszczyznach.

Niezmiernie cieszy nas otwarcie kolejnego punktu na mapie Polski, tym bardziej, że łącznie wszystkich filii w naszym kraju mamy już ćwierć tysiąca. Dodając do tego wszystkie filie zagraniczne zlokalizowane w szesnastu europejskich krajach, przekroczyliśmy już liczbę 500 placówek. 2017 rok był pod tym względem wyjątkowy, sieć dystrybucyjna Inter Cars poszerzyła się bowiem o 62 nowe filie, a bieżący rok znamionuje równie dynamiczny rozwój.

Wojciech Twaróg, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Nowo otwarta filia w Gorzowie Wielkopolskim znajduje się w północnej części miasta, w pobliżu ulicy Kosynierów Gdyńskich w dobrym punkcie lokalizacyjnym. Przed budynkiem znajduje się parking na kilka aut. To kolejny punkt Inter Cars otwarty w ostatnich miesiącach. W pierwszym półroczu tego roku oprócz filii w Gorzowie Wielkopolskim działalność rozpoczęły również punkty m.in. w Radomiu (filia osobowa), Aleksandrowie Kujawskim (filia osobowa), Plewiskach (filia motocyklowa), Brzesku (filia osobowa) i Wrocławiu (filia motocyklowa).
Inter Cars posiada obecnie w Polsce 250 filii, w tym jedną stricte przemysłową, trzy autobusowe oraz dziewiętnaście motocyklowych.

Dane kontaktowe:

ul. Ignacego Mościckiego 12,