Większa MOC w Mitsubishi EVO X

Mitsubishi EVO X to auto, które seryjnie cechuje się imponującymi osiągami. Co jednak, jeśli ta moc nie jest wystarczająca dla jego właściciela? Poniżej znaleźć można kilka propozycji, jak podnieść jego osiągi.

Zestawy turbo zwiększające osiągi, dedykowane do Mitsubishi Lancer Evolution X do roczników powyżej 2008, dla silników 2.0L 4B11. Zestawy te zawierają odpowiednio:
- turbosprężarkę Garrett GTX3071R o numerze 788550-5005S, która pozwala zwiększyć moc jednostki napędowej do około 550KM oraz
- turbosprężarkę Garrett GTX3076R o numerze 788550-5007S pozwalającą na zwiększenie mocy do 650KM.

Najważniejszą cechą zestawów jest ich gotowość do montażu bez większych zmian i dodatkowych prac dostosowujących. Posiadają one specjalnie zaprojektowane 2-ślimakowe korpusy turbiny (twin-scroll) pasujące bezpośrednio do seryjnych kolektorów wydechowych i rur wydechowych. Opatentowane przez firmę Garrett korpusy środkowe łożyskowane 2-kulkowo są standardem zapewniającym maksymalną moc połączoną z najszybszą reakcją doładowania.
Turbosprężarki wchodzące w skład zestawów posiadają wszystkie cechy charakterystyczne dla produktów z serii GTX:

• korpus kompresora typu „ported shroud”( port recyrkulacji powietrza ). Zastosowane rozwiązanie na wlocie powietrza do turbosprężarki, pozwoliło na poszerzenie mapy kompresji, przez co praca turbosprężarki stała się bardziej stabilna. Port redukuje możliwość pojawienia się niestabilnej pracy i pasuje bezpośrednio do seryjnego wlotu i wylotu powietrza
  • koło kompresji wykonane z odkuwek obrabianych mechanicznie, a nie odlewane, dzięki czemu są one znacznie wytrzymalsze i lepiej znoszą działania siły odśrodkowej. Jednocześnie przekłada się to na zwiększoną żywotność turbosprężarek.
  • korpus turbiny, który pozwala na utrzymanie seryjnej osłony cieplnej układu wydechowego co daje lepszą kontrolę temperatury, jak również intrygujący wygląd
  • zwiększoną do 11 sztuk liczbę łopatek koła kompresji, co bezpośrednio wpływa na aerodynamikę turbiny
Zestaw taki zawiera: turbosprężarkę, kolano wlotowe, przewód spływu oleju, przewód wodny, uszczelki i inne niezbędne do montażu materiały.
Oprócz dedykowanych zestawów w naszej ofercie można również znaleźć zarówno same turbosprężarki do podnoszenia mocy, jak i super core (rdzeń wraz ze stroną zimną), korpusy turbin (strona ciepła) lub same rdzenie. Do kompletu przy wymianie turbosprężarki na inną, warto zastanowić się również nad zmianą Intercoolera na bardziej wydajny oraz montaż blow off’u.

Przykłady poniżej:
Turbosprężarka GTX2971R
Rdzeń 836013-5002
Super core 836041-5002S
Korpus turbiny 827690-0006
Blow off CN-BO-001
Intercooler MG-IC-066

Większa MOC w Mitsubishi EVO X_02.JPG

Większa MOC w Mitsubishi EVO X_01.jpg

Większa MOC w Mitsubishi EVO X.pdf

Oferta podnośników Magneti Marelli w Inter Cars

temu

Szeroka oferta podnośników Magneti Marelli, to kolejna nowość, którą Inter Cars przygotował dla swoich klientów. Polski dystrybutor kusi wszystkich wysoką jakością i atrakcyjną ceną.
Pełna gama żarówek Neolux dostępna w asortymencie Inter Cars

temu

Inter Cars wprowadził do swojego katalogu zupełnie nową markę, specjalizującą się w produkcji żarówek i pozostałych elementów oświetlania pojazdów. Produkty firmy Neolux to różnego rodzaju typy żarówek stosowane w oświetleniu pojazdów osobowych, ciężarowych, a także motocykli.
Nowoczesne TECHnologie LPG w Inter Cars

temu

O ile w poprzednich dekadach stawiano na bezawaryjne, wolnossące jednostki 6- oraz 8-cylindrowe, to obecnie prym wiedzie ‘downsizing’. Konstruktorom silników przyświeca jeden cel- sprostać rygorystycznym wymogom norm emisji spalin. Choć silniki benzynowe nie ewoluowały tak bardzo, jak jednostki wysokoprężne, to wtrysk bezpośredni testowany dwie dekady temu, dziś jest standardem. Widok silnika o pojemności poniżej półtora litra, generującego ponad 200 KM nikogo nie dziwi, ale zasilenie go gazem wielu wprawia w osłupienie.
Nowości w segmencie oświetlenia jakości Q

temu

Ponad 500 nowych referencji oświetlenia, pierwszomontażowych producentów premium takich jak HELLA, VALEO, MAGNETI MARELLI, ULO oraz VISTEON/VARROC zasiliło od początku roku ofertę Inter Cars.

Mistrzostwa Kadry BHP. Weź udział i zgarnij nagrody!

Już po raz czwarty specjaliści i pasjonaci tematyki bhp mają okazję zawalczyć o atrakcyjne nagrody i tytuł Mistrza. Aby wziąć udział w konkursie należy do 25 maja wypełnić test online.