Semperit - nowa marka opon w ofercie Inter Cars
Semperit - nowa marka  opon w ofercie Inter Cars

Semperit - nowa marka opon w ofercie Inter Cars

Nowa marka opon w ofercie Inter Cars należąca do półki środka w grupie Continental.

Austriacka firma oponiarska Semperit od ponad stu lat gwarantuje wysokie osiągi swoich produktów, oferując użytkownikowi jakość, na której może on polegać w najtrudniejszych sytuacjach i niesprzyjających warunkach w każdym regionie. Nazwa Semperit pochodzi od łacińskiego „semper it”, czyli „to zawsze działa”. Hasło ma swoje przełożenie w specyfice działania firmy, która nieustannie ewoluując, dostosowuje się do wymagań klientów, nie zapominając przy tym o korzeniach. Semperit to opony cenione przez użytkowników – a Inter Cars, jako dystrybutor ułatwia do nich dostęp. Kamieniem milowym było włączenie firmy do Grupy Continental w 1985 roku, które umożliwiło połączenie głównych kompetencji dwóch europejskich producentów. Od tego czasu SEMPERIT korzysta z doświadczenia jednego z największych producentów opon w Europie o szerokiej wiedzy technologicznej.

Liczba pozycji dostępnych w Inter Cars:
Osobowe: 154
Dostawcze: 26
4x4 i SUV: 21

Semperit Van Life 2 30° Print.jpg

Semperit Speed Life 2 30° Print.jpg

Semperit Comfort Life 2 Internet Version.jpg

Oferta podnośników Magneti Marelli w Inter Cars

temu

Szeroka oferta podnośników Magneti Marelli, to kolejna nowość, którą Inter Cars przygotował dla swoich klientów. Polski dystrybutor kusi wszystkich wysoką jakością i atrakcyjną ceną.
Pełna gama żarówek Neolux dostępna w asortymencie Inter Cars

temu

Inter Cars wprowadził do swojego katalogu zupełnie nową markę, specjalizującą się w produkcji żarówek i pozostałych elementów oświetlania pojazdów. Produkty firmy Neolux to różnego rodzaju typy żarówek stosowane w oświetleniu pojazdów osobowych, ciężarowych, a także motocykli.
Nowoczesne TECHnologie LPG w Inter Cars

temu

O ile w poprzednich dekadach stawiano na bezawaryjne, wolnossące jednostki 6- oraz 8-cylindrowe, to obecnie prym wiedzie ‘downsizing’. Konstruktorom silników przyświeca jeden cel- sprostać rygorystycznym wymogom norm emisji spalin. Choć silniki benzynowe nie ewoluowały tak bardzo, jak jednostki wysokoprężne, to wtrysk bezpośredni testowany dwie dekady temu, dziś jest standardem. Widok silnika o pojemności poniżej półtora litra, generującego ponad 200 KM nikogo nie dziwi, ale zasilenie go gazem wielu wprawia w osłupienie.
Nowości w segmencie oświetlenia jakości Q

temu

Ponad 500 nowych referencji oświetlenia, pierwszomontażowych producentów premium takich jak HELLA, VALEO, MAGNETI MARELLI, ULO oraz VISTEON/VARROC zasiliło od początku roku ofertę Inter Cars.

Półoś i przegub napędowy - integralne podzespoły układu napędowego

Przegub wewnętrzny, wał stalowy, przegub zewnętrzny i osłona gumowa to połączone ze sobą elementy tworzące powszechnie znaną półoś napędową. Wspomniane podzespoły są odpowiedzialne za połączenie skrzyni biegów lub mostu napędowego z piastą koła, tym samym przekazanie momentu obrotowego z silnika do koła pojazdu.