Semperit - nowa marka opon w ofercie Inter Cars
Semperit - nowa marka  opon w ofercie Inter Cars

Semperit - nowa marka opon w ofercie Inter Cars

Nowa marka opon w ofercie Inter Cars należąca do półki środka w grupie Continental.

Austriacka firma oponiarska Semperit od ponad stu lat gwarantuje wysokie osiągi swoich produktów, oferując użytkownikowi jakość, na której może on polegać w najtrudniejszych sytuacjach i niesprzyjających warunkach w każdym regionie. Nazwa Semperit pochodzi od łacińskiego „semper it”, czyli „to zawsze działa”. Hasło ma swoje przełożenie w specyfice działania firmy, która nieustannie ewoluując, dostosowuje się do wymagań klientów, nie zapominając przy tym o korzeniach. Semperit to opony cenione przez użytkowników – a Inter Cars, jako dystrybutor ułatwia do nich dostęp. Kamieniem milowym było włączenie firmy do Grupy Continental w 1985 roku, które umożliwiło połączenie głównych kompetencji dwóch europejskich producentów. Od tego czasu SEMPERIT korzysta z doświadczenia jednego z największych producentów opon w Europie o szerokiej wiedzy technologicznej.

Liczba pozycji dostępnych w Inter Cars:
Osobowe: 154
Dostawcze: 26
4x4 i SUV: 21

Semperit Van Life 2 30° Print.jpg

Semperit Speed Life 2 30° Print.jpg

Semperit Comfort Life 2 Internet Version.jpg

Półoś i przegub napędowy - integralne podzespoły układu napędowego

Przegub wewnętrzny, wał stalowy, przegub zewnętrzny i osłona gumowa to połączone ze sobą elementy tworzące powszechnie znaną półoś napędową. Wspomniane podzespoły są odpowiedzialne za połączenie skrzyni biegów lub mostu napędowego z piastą koła, tym samym przekazanie momentu obrotowego z silnika do koła pojazdu.