Bartek Ostałowski został ambasadorem Inter Cars

Inter Cars, największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej, pogłębia dotychczasową współpracę z Bartkiem Ostałowskim. Drifter będzie twarzą nadchodzących kampanii polskiej firmy.

Bartosz Ostałowski to jedyny na świecie drifter z licencją FIA, który prowadzi samochód bez użycia rąk. W wieku 19 lat, przeżył wypadek na motocyklu, w którym stracił obie ręce. Pomimo tego tragicznego zdarzenia, nie podał się i walczy o spełnienie własnych marzeń. Dzięki wsparciu m.in Inter Cars jego samochód przeszedł szereg zmian, dzięki którym może on rywalizować na równych zasadach z innymi zawodnikami. Ostałowski oprócz bycia profesjonalnym drifterem jest także artystą i ambasadorem projektu Avalon Extreme, na rzecz którego aktywnie działa.
Firma Inter Cars współpracowała z Bartkiem Ostałowskim już wcześniej. Kierowca brał udział w licznych eventach, organizowanych przez dystrybutora w tym m.in. Inter Cars Motor Show, gdzie ścigał się z czołówką polskiej i zagranicznej elity motor sportu.

Obecnie Inter Cars zdecydował się poszerzyć kooperację, angażując driftera do kampanii wizerunkowych, promujących m.in. Katalog Online i konkurs Young Car Mechanic. Materiały z wizerunkiem Bartka Ostałowskiego obejmować będą działania online, offline, a także udział w wydarzeniach.

Ponadto dystrybutor wraz z innymi partnerami, firmami Sachs i Castrol, zaangażował się w odbudowę spalonego podczas treningu samochodu, który kierowca skrupulatnie przygotowywał do nadchodzącego sezonu.

Bartek Ostałowski_2.jpg

Bartek Ostałowski_1.jpg

Bartek Ostałowski.jpg

Inter Cars wspiera Pierwszopomocni na drodze

temu

Grupa Inter Cars została jednym z partnerów akcji Pierwszopomocni na drodze - projektu mającego na celu promocję bezpiecznej i efektywnej jazdy wśród kierowców zawodowych. Pierwsze wydarzenia już w drugiej połowie kwietnia bieżącego roku.
Bandzior zmienia barwy i nabiera mocy

temu

Nissan Skyline to ikona japońskiej motoryzacji, która znakomicie zniosła próbę czasu i dziś z powodzeniem wykorzystywana jest jako baza do produkcji driftowozów. Doskonałe właściwości jezdne tego modelu sprawiają, że wybiera go światowa elita tego sportu. Wśród nich jest Bartosz Ostałowski, którego popularny „Bandzior” zyskał nowe barwy i podzespoły.
Jakub Koncewicz zwycięzcą polskiego finału Young Car Mechanic

temu

Poznaliśmy trzech zawodników, którzy podczas poznańskich targów Motor Show wykazali się największą wiedzą i najsprawniej usuwali usterki w samochodach, zapewniając sobie tym samym przepustkę do wielkiego międzynarodowego finału Young Car Mechanic. Trójka, która reprezentować będzie Polskę w międzynarodowym finale to Jakub Koncewicz, Paweł Smolaga i Bartłomiej Januszewski. Finał zawodów stał na bardzo wysokim poziomie, a jego uczestników dopingował i wspierał m.in. Bartek Ostałowski.
Szkolenia Inter Cars w kwietniu

temu

Ponad 40 szkoleń przeznaczonych zarówno dla mechaników naprawiających auta osobowe, jak i dla specjalistów od pojazdów ciężarowych przygotował na kwiecień Dział Szkoleń Inter Cars.

Bandzior zmienia barwy i nabiera mocy