Bartek Ostałowski został ambasadorem Inter Cars

Inter Cars, największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej, pogłębia dotychczasową współpracę z Bartkiem Ostałowskim. Drifter będzie twarzą nadchodzących kampanii polskiej firmy.

Bartosz Ostałowski to jedyny na świecie drifter z licencją FIA, który prowadzi samochód bez użycia rąk. W wieku 19 lat, przeżył wypadek na motocyklu, w którym stracił obie ręce. Pomimo tego tragicznego zdarzenia, nie podał się i walczy o spełnienie własnych marzeń. Dzięki wsparciu m.in Inter Cars jego samochód przeszedł szereg zmian, dzięki którym może on rywalizować na równych zasadach z innymi zawodnikami. Ostałowski oprócz bycia profesjonalnym drifterem jest także artystą i ambasadorem projektu Avalon Extreme, na rzecz którego aktywnie działa.
Firma Inter Cars współpracowała z Bartkiem Ostałowskim już wcześniej. Kierowca brał udział w licznych eventach, organizowanych przez dystrybutora w tym m.in. Inter Cars Motor Show, gdzie ścigał się z czołówką polskiej i zagranicznej elity motor sportu.

Obecnie Inter Cars zdecydował się poszerzyć kooperację, angażując driftera do kampanii wizerunkowych, promujących m.in. Katalog Online i konkurs Young Car Mechanic. Materiały z wizerunkiem Bartka Ostałowskiego obejmować będą działania online, offline, a także udział w wydarzeniach.

Ponadto dystrybutor wraz z innymi partnerami, firmami Sachs i Castrol, zaangażował się w odbudowę spalonego podczas treningu samochodu, który kierowca skrupulatnie przygotowywał do nadchodzącego sezonu.

Bartek Ostałowski_2.jpg

Bartek Ostałowski_1.jpg

Bartek Ostałowski.jpg

Debiutancki występ Bartka Ostałowskiego w Rydze

temu

W pierwszy weekend sierpnia Ostałowski zadebiutował na torze Bikernieki w Rydze. Zmagania na Łotwie były 3. rundą ligi Drift Masters European Championship. Ambasador Inter Cars walczył tam z najlepszymi drifterami w Europie!
Intensywny lipiec Bartka Ostałowskiego

temu

Przed Bartkiem Ostałowskim bardzo wymagający początek wakacji. W lipcu ambasador Inter Cars wystartuje m.in. w trzeciej rundzie Driftingowych Mistrzostw Polski na torze w Słomczynie, weźmie udział w Tuning Zras w Svidniku oraz w Lo-Stark SpeedLand w Krośnie.
„Bandzior” startuje w Kielcach i na Węgrzech

temu

Przed Bartoszem Ostałowskim wytężony okres startowy. Już w najbliższy weekend (15-16 czerwca) driftera i jego samochód, „Bandziora”, czeka start w drugiej rundzie tegorocznych Driftingowych Mistrzostw Polski w Kielcach. Z kolei tydzień później ambasador Inter Cars weźmie udział w drugiej rundzie Drift Masters Grand Prix, która rozegrana zostanie na Trackwood, w węgierskim Máriapócsu (22-23 czerwca).
Przełamać bariery! Fundacja Mimo wszystko z Bartkiem Ostałowskim

temu

10 czerwca na krakowskim Rynku odbędzie się spektakularny koncert „Każdy jest komuś potrzebny” organizowany przez Fundację Anny Dymnej – Mimo wszystko. Jednym z gości wydarzenia będzie ambasador Inter Cars, Bartosz Ostałowski.