Bartek Ostałowski został ambasadorem Inter Cars

Inter Cars, największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej, pogłębia dotychczasową współpracę z Bartkiem Ostałowskim. Drifter będzie twarzą nadchodzących kampanii polskiej firmy.

Bartosz Ostałowski to jedyny na świecie drifter z licencją FIA, który prowadzi samochód bez użycia rąk. W wieku 19 lat, przeżył wypadek na motocyklu, w którym stracił obie ręce. Pomimo tego tragicznego zdarzenia, nie podał się i walczy o spełnienie własnych marzeń. Dzięki wsparciu m.in Inter Cars jego samochód przeszedł szereg zmian, dzięki którym może on rywalizować na równych zasadach z innymi zawodnikami. Ostałowski oprócz bycia profesjonalnym drifterem jest także artystą i ambasadorem projektu Avalon Extreme, na rzecz którego aktywnie działa.
Firma Inter Cars współpracowała z Bartkiem Ostałowskim już wcześniej. Kierowca brał udział w licznych eventach, organizowanych przez dystrybutora w tym m.in. Inter Cars Motor Show, gdzie ścigał się z czołówką polskiej i zagranicznej elity motor sportu.

Obecnie Inter Cars zdecydował się poszerzyć kooperację, angażując driftera do kampanii wizerunkowych, promujących m.in. Katalog Online i konkurs Young Car Mechanic. Materiały z wizerunkiem Bartka Ostałowskiego obejmować będą działania online, offline, a także udział w wydarzeniach.

Ponadto dystrybutor wraz z innymi partnerami, firmami Sachs i Castrol, zaangażował się w odbudowę spalonego podczas treningu samochodu, który kierowca skrupulatnie przygotowywał do nadchodzącego sezonu.

Bartek Ostałowski_2.jpg

Bartek Ostałowski_1.jpg

Bartek Ostałowski.jpg

„Bandzior” startuje w Kielcach i na Węgrzech

temu

Przed Bartoszem Ostałowskim wytężony okres startowy. Już w najbliższy weekend (15-16 czerwca) driftera i jego samochód, „Bandziora”, czeka start w drugiej rundzie tegorocznych Driftingowych Mistrzostw Polski w Kielcach. Z kolei tydzień później ambasador Inter Cars weźmie udział w drugiej rundzie Drift Masters Grand Prix, która rozegrana zostanie na Trackwood, w węgierskim Máriapócsu (22-23 czerwca).
Przełamać bariery! Fundacja Mimo wszystko z Bartkiem Ostałowskim

temu

10 czerwca na krakowskim Rynku odbędzie się spektakularny koncert „Każdy jest komuś potrzebny” organizowany przez Fundację Anny Dymnej – Mimo wszystko. Jednym z gości wydarzenia będzie ambasador Inter Cars, Bartosz Ostałowski.
Bartosz Ostałowski w gronie „Nieprzeciętnych”!

temu

Dziesięcioro uczestników znalazło się w wielkim finale organizowanego przez radiową Czwórkę plebiscytu „Nieprzeciętni”. O tym, który z nich zostanie triumfatorem, zadecydują słuchacze oddający swoje głosy poprzez stronę internetową. W gronie nominowanych znalazł się Bartosz Ostałowski!
Malarz bez rąk

temu

W dniach 27-30 maja wydawnictwo AMUN Sp. z o.o. organizuje kolejny plener malarski, w którym udział wezmą artyści malujący ustami i nogami. Jednym z uczestników warsztatów będzie znakomity drifter, Bartosz Ostałowski.

Bandzior zmienia barwy i nabiera mocy

Nissan Skyline to ikona japońskiej motoryzacji, która znakomicie zniosła próbę czasu i dziś z powodzeniem wykorzystywana jest jako baza do produkcji driftowozów. Doskonałe właściwości jezdne tego modelu sprawiają, że wybiera go światowa elita tego sportu. Wśród nich jest Bartosz Ostałowski, którego popularny „Bandzior” zyskał nowe barwy i podzespoły.