Katalog Online: Twój partner w codziennej pracy

Sprawnie, szybko i wygodnie – trzy fundamentalne kryteria, które gwarantuje Katalog Online. Umożliwia on dostęp do ponad dwóch milionów części do samochodów, ułatwia analizę wyceny naprawy auta i znacząco podnosi efektywność pracy warsztatu. Katalog Online to najpopularniejszy tego typu program na rynku motoryzacyjnym.

Obecnie ilość informacji, które warsztat musi przetworzyć w momencie wyceny naprawy samochodu jest ogromna. By mechanik mógł sprawnie i rzetelnie powiadomić klienta o kosztach i czasie usunięcia awarii, powinien dysponować takim środowiskiem pracy, które zapewni mu szybki i niezawodny dostęp do części i ich cen. Tylko takie zintegrowane środowiska pozwolą warsztatom być konkurencyjnymi. Inter Cars oferuje je za pośrednictwem unikatowego na rynku Katalogu Online, w którym wyszukiwarkę części do pojazdów osobowych i ciężarowych oraz możliwość ich zamawiania integruje z czasami napraw, wycenami i przeglądami flotowymi. Dzięki tym narzędziom dostarczamy warsztatom kompleksową usługę: dostęp do wiedzy, szybkie zamówienie potrzebnych części i sprawną logistykę. To powoduje, że samochód, który zostawimy w tak zorganizowanym warsztacie, na pewno odbierzemy w umówionym terminie i po ustalonych kosztach

Tomasz Jachimkowski, GearCode, partner technologiczny Inter Cars

Automatyczna aktualizacja danych

Aby móc w pełni korzystać ze wszystkich zalet Katalogu Online wystarczy zainstalować na komputerze (zalecany system z Windows XP lub nowszy) program, który w trakcie instalacji sam pobierze i uzupełni wszystkie brakujące elementy. Po połączeniu z Internetem Katalog automatycznie pobiera wszystkie dane i co szczególnie ważne, aktualizuje je na bieżąco. Po kilku dniach lub tygodniach nie trzeba dokonywać ponownej aktualizacji, aby sprawdzić czy w asortymencie nie pojawiły się nowe produkty, system sam w czasie rzeczywistym uzupełnia bowiem wszystkie niezbędne dane, zarówno o produktach, które pojawiły się w ofercie, jak i o tych, które czasowo zostały z niej wyłączone.

Możliwości jakie daje cyfryzacja są ogromnym ułatwieniem dla nowoczesnych warsztatów. Katalog Online, oferowany przez Inter Cars SA, to jeden z najpopularniejszych programów do zamawiania części samochodowych. To prawdziwy kombajn katalogów i niezawodny pomocnik nowoczesnego mechanika

Jerzy Dźwigała, GearCode, partner technologiczny Inter Cars

Kto się nie rozwija, ten się cofa

Rozwój technologiczny sprawił, że dziś trudno wyobrazić sobie pracę profesjonalnego warsztatu bez wsparcia odpowiednich narzędzi i programów komputerowych. Co istotne, zmienił się nie tylko sam rynek i zasady jego funkcjonowania, ale i klient.

W ostatnich latach możemy zaobserwować nowy trend wśród klientów, szczególnie młodszego pokolenia, wedle których warsztat ma być już nie tylko miejscem obsługi pojazdu, ale w równej mierze miejscem obsługi klienta. Wygląd, nowoczesność, optymalizacja pracy to aspekty, na które coraz częściej zaczynamy zwracać uwagę.

Dominik Troński, Młodszy Specjalista ds. Wyposażenia Warsztatów Inter Cars SA

Mimo wszelkich udogodnień związanych z obsługą klienta najważniejsze aspekty pracy warsztatu nie zmieniają się jednak – wciąż kluczowa jest jakość i szybkość wykonanych usług. A tu w sukurs przychodzi właśnie Katalog Online. W programie tym zainstalowana została nowoczesna chmura obliczeniowa umożliwiająca komfortową pracę bez konieczności codziennej i żmudnej aktualizacji danych. Oznacza to w pełni aktualną listę pojazdów, dostęp do nowości, a także aktualne ceny hurtowe i stany magazynowe.

Nowy katalog zaprojektowany jest na tablety, co umożliwia wybór części bezpośrednio przy pojeździe, bez konieczności powrotu do komputera stacjonarnego w biurze. Wyszukiwarka natomiast umożliwia dobór części i opon poprzez zestaw wielu kryteriów. W przypadku opon może to być wysokość, średnica lub profil. Zawarty w programie moduł „Wycena” umożliwia z kolei tworzenie dla klientów kompleksowych wycen wraz z czasami napraw oraz częściami własnymi. Dzięki logicznemu rozłożeniu elementów graficznych, obsługa katalogu jest prosta i intuicyjna.

Dzięki Katalogowi Online:

- łatwo wyszukasz części: sprawdzisz informację, cenę i dostępność, także po numerze VIN;
- sprawnie je zamówisz;
- stworzysz wycenę naprawy samochodu (bazując na danych czasu napraw);
- stworzysz kompleksowe przeglądy i program sam zaprojektuje ci części niezbędne do konkretnego przeglądu;
- masz szybki dostęp do dokumentów i zamówień niezrealizowanych;
- eksportujesz faktury do pliku .txt.

Najważniejsze funkcje Katalogu Online:

- Nadwozia: pozwala szybko zdefiniować pojazd,  następnie odnaleźć części powiązane z jego nadwodziem;
- Dekoder VIN: umożliwia szybkie definiowanie typu pojazdu przez podanie numeru VIN dla poszukiwanego samochodu;
- Wyceny i przeglądy: moduł, który oprócz tworzenia wycen z częściami zakupionymi w Inter Cars, umożliwia dodawanie pobranych czasów napraw czy części własnych, a także tworzenie kompleksowych przeglądów;
- Płatność online: wygodny sposób regulowania należności poprzez Przelewy 24;
- Płatność Premia Cash: możliwość zapłaty za zakupione części środkami zebranymi w programie lojalnościowym Premia Cash.

Katalog Online_Twój partner w codziennej pracy.png

Katalog Online_Twój partner w codziennej pracy.pdf