Film Inter Cars nagrodzony w Cannes

Grupa kapitałowa Inter Cars do szerokiego grona tytułów i nagród dokłada kolejną statuetkę. Jeden z jej filmów został nagrodzony w prestiżowym konkursie Cannes Corporate Media & TV Awards.

Zakończona niedawno gala w Cannes, była już 8 odsłoną festiwalu Corporate Media & TV Awards. Jest to jedno z najważniejszych wydarzeń w branży, na którym nagradzane są filmy korporacyjne, wyselekcjonowane z szerokiej listy zgłoszonych materiałów. Wyszczególnione produkcje zdobywają nagrody: złotego, srebrnego i czarnego Delfina w poszczególnych kategoriach. Zdobywca Grand Prix otrzymuje Białego Delfina z Cannes.

Jednym z nagrodzonych filmów został materiał prezentujący etapy budowy największej inwestycji Inter Cars – Europejskiego Centrum Logistyki i Rozwoju ILS. Wideo zostało nagrodzone statuetką Srebrnego Delfina Prezentowany film to ponad 3 lata podążania obiektywem za poszczególnymi etapami budowy i zaangażowania od momentu wbicia pierwszej łopaty. Timelapse’y i hyperlapse’y opowiadają historie inwestycji począwszy od wznoszenia słupów, przez konstrukcję dachu, wylewania podłogi, aż po montaż najnowocześniejszej automatyki i konstrukcji magazynowej.

Film powstawał przez około 30 dni zdjęciowych z czterech kamer skoncentrowanych na najważniejszych momentach wznoszącego się obiektu na przestrzeni około 36 miesięcy. Najdłuższy z kilku statycznych timelapsów przez trzy miesiące rejestrował poklatkowo budowę unikalnego na skalę europejską sortera na antresoli. Centrum ILS zostało otwarte w Zakroczymiu w maju 2017 r. Jest to jedyny taki magazyn w branży motoryzacyjnej w Europie, który posiada najnowocześniejsze i automatyczne rozwiązania logistyczne.

Producentem filmu jest Maciej Puczyński z OMProductions.

Nagrodzony film można oglądać na kanale Grupy Inter Cars, do którego prowadzi załączony link https://www.youtube.com/watch?v=2nv6IUOBIvk&

Inter Cars i Liberty Motors rozwijają rynek motocyklowy w Polsce

temu

Dynamiczny rozwój segmentu motocyklowego to cel wspólnych działań Inter Cars i Liberty Motors. Spółki podpisały porozumienie ustalające wstępne, ramowe warunki transakcji.
Debiut segmentu Marine Inter Cars podczas Targów Wiatr i Woda

temu

Targi Wiatr i woda – największe, najważniejsze i najchętniej odwiedzane wydarzenie w branży marine goszczą wszystkich kluczowych graczy w tym sektorze rynku. Przyciągają zarówno pasjonatów pływania, jak i duże firmy zajmujące się serwisem czy budową jednostek pływających. Trudno zatem wyobrazić sobie lepsze miejsce na debiut oferty Grupy Inter Cars skierowanej do tego segmentu.
Ster zero, cała naprzód, czyli uruchamiamy projekt Marine w Inter Cars!

temu

Grupa Inter Cars, największy dystrybutor części samochodowych w Europie Środkowo-Wschodniej, wchodzi do gry na rynku części, akcesoriów i osprzętu do jachtów oraz łodzi motorowych.
Inter Cars i Fundacja Cooperatio razem na Poznań Motor Show 2018

temu

Podczas tegorocznych targów Poznań Motor Show największy polski dystrybutor, spółka Inter Cars SA, wspólnie z Fundacją Cooperatio będą promować zawód mechanika samochodowego. Okazje są dwie - finały VII Ogólnopolskich Mistrzostw Mechaników i krajowy finał konkursu Young Car Mechanic 2018. Przy obecnym tempie rozwoju technologii, rozwój kwalifikacji zawodowych mechaników to podstawa.

Inter Cars Motor Show-Naszą pasją jest Motorsport

Ryk silników i zapach benzyny!