Wirtualny Magazyn ShareStock zmienia rynek części dla przemysłu

Wirtualny Magazyn „ShareStock” to jeden z najważniejszych projektów działu Przemysł firmy Inter Cars. Jako element szerszej strategii firmy ma sprawiać, aby Inter Cars Przemysł był postrzegany nie jako jeden z wielu handlarzy części, lecz jako partner pomagający rozwiązywać problemy techniczne w działach Utrzymania Ruchu w zakładach przemysłowych.

„ShareStock” zadebiutował ponad rok temu. Założenie było proste – Inter Cars Przemysł podjął się zbudowania możliwie największej bazy części dla utrzymania ruchu w przemyśle, a głównym celem tego narzędzia było otwarcie niedostępnego do tej pory segmentu rynku – części „zamrożonych” w magazynach technicznych zakładów przemysłowych. Stworzony w ten sposób Wirtualny Magazyn umożliwia użytkownikom wyszukiwanie i zakup nietypowych części, ale przede wszystkim pozwala zwiększyć szanse na sprzedaż części dostępnych w magazynie.

Narzędzie zostało udostępnione na rynku w formie internetowej platformy, dostępnej dla zarejestrowanych użytkowników. Jednym z założeń projektu jest to, że produkty są udostępniane w ShareStock anonimowo (użytkownik znajdujący jakąś część nie wie skąd ona pochodzi), a Inter Cars Przemysł jest pośrednikiem transakcji mających miejsce za pośrednictwem platformy.

Pomysł zrealizowany przez IC-Przemysł został doceniony przez fachowców z branży utrzymania ruchu, czego wyrazem jest fakt, że „ShareStock” został nominowany do nagrody „Produkt Roku 2017” w corocznym plebiscycie magazynu „Inżynieria & Utrzymanie Ruchu”.

Pomimo, że pod względem handlowym branża przemysłowa należy do jednych z najbardziej konserwatywnych, to idea Wirtualnego Magazynu spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem na rynku. Liczba użytkowników w ubiegłym roku przekroczyła setkę, ilość udostępnionych części obejmuje kilkaset tysięcy indeksów, a ich łączna wartość wynosi ponad 100 mln PLN. Platforma była już świadkiem kilku spektakularnych transakcji. A wszyscy mamy nadzieję, że to dopiero początek.

Więcej informacji: www.icprzemysl.pl www.icsharestock.pl

Inter Cars i Liberty Motors rozwijają rynek motocyklowy w Polsce

temu

Dynamiczny rozwój segmentu motocyklowego to cel wspólnych działań Inter Cars i Liberty Motors. Spółki podpisały porozumienie ustalające wstępne, ramowe warunki transakcji.
Debiut segmentu Marine Inter Cars podczas Targów Wiatr i Woda

temu

Targi Wiatr i woda – największe, najważniejsze i najchętniej odwiedzane wydarzenie w branży marine goszczą wszystkich kluczowych graczy w tym sektorze rynku. Przyciągają zarówno pasjonatów pływania, jak i duże firmy zajmujące się serwisem czy budową jednostek pływających. Trudno zatem wyobrazić sobie lepsze miejsce na debiut oferty Grupy Inter Cars skierowanej do tego segmentu.
Ster zero, cała naprzód, czyli uruchamiamy projekt Marine w Inter Cars!

temu

Grupa Inter Cars, największy dystrybutor części samochodowych w Europie Środkowo-Wschodniej, wchodzi do gry na rynku części, akcesoriów i osprzętu do jachtów oraz łodzi motorowych.
Inter Cars i Fundacja Cooperatio razem na Poznań Motor Show 2018

temu

Podczas tegorocznych targów Poznań Motor Show największy polski dystrybutor, spółka Inter Cars SA, wspólnie z Fundacją Cooperatio będą promować zawód mechanika samochodowego. Okazje są dwie - finały VII Ogólnopolskich Mistrzostw Mechaników i krajowy finał konkursu Young Car Mechanic 2018. Przy obecnym tempie rozwoju technologii, rozwój kwalifikacji zawodowych mechaników to podstawa.

Inter Cars honoured by the Warsaw Stock Exchange

The Warsaw Stock Exchange announced the composition of RESPECT Index, which includes socially responsible companies.